Köttfärsgryta med kikärtor och chorizo

 
Jag älskar grytor! Speciellt sådana där man slängt i lite allt möjligt och låtit puttra en lååång stund. Nu när hösten anlänt skriker mina smaklökar efter just sådana grytor, de som är mustiga, heta och fyllda med smak!! 
Förra veckan var jag sugen på en köttfärsgryta. Jag gick därför till köket, letade lite i skafferierna, plockade fram lite av allt jag var sugen på och slängde ihop allt. Resultatet blev denna underbart smakrika gryta!
 
Recept för 4 personer
 
Ingredienser:
600 gram nötfärs
200-250 gram chorizo med hög kötthalt
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 burk kikärtor, ca 400 gram
200 gram spenat 
2 burkar (800 g) krossad tomat
köttbuljong
salt 
svartpeppar 
kanel
curry
paprikakrydda
rapssolja (går bra med smör eller annan olja)
 
Gör så här:
1) Fräs hackad lök tillsammans med kryddor i en gryta
2) Fräs hackad vitlök tillsammas med löken
3) Lös upp en buljontärning i ca 3 dl kokt vatten.
4) Häll ca 1 dl av buljongvattnet i grytan och rör runt. När vattnet avdustat gör likadant två gånger till.
5) När vattnet avdunstat helt från löken, lägg i köttfärsen.
6) Skär korven i bitar
7) När köttfärsen fått färg, lägg i korven i grytan och stek tillsammans med köttfärsen
8) När korven fått färg, rör ner kikärtor, spenat och krossad tomat.
9) Smaka av och krydda eventuellt mer efter smak 
10) Låt puttra på svag värme i ca 1 timme.
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: